Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Rebec.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

S spletno trgovino Rebec.eu upravlja podjetje Rebec d.o.o., Erazmova ulica 27, 6230 Postojna, matična številka 1798685000, davčna številka SI 84761261. Spletna trgovina je namenjena tako prodaji izdelkov, kot tudi predstavitvi izdelkov ki niso predmet spletne prodaje.

Gost ob registraciji v spletni trgovini pridobi uporabniško ime, ki je lahko naslov njegove elektronske pošte ali poljubno izbrano ter geslo. Tako uporabniško ime kot geslo se nedvoumno navezujeta na izpolnjene podatke.  Z uporabniškim imenom in geslom ob vpisu postane kupec spletne trgovine.

Splošni pogoji poslovanja so objavljeni na spletni strani, zato se smatra da je vsak kupec spletne trgovine seznanjen z njimi. Poleg objave v nogi spletne trgovine so splošni pogoji dostopni tudi preko povezave na vsakem zaključku nakupa.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-mail, telefon)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane uporabnika vračilo artikla
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z uporabniki.

Ponudba

Cene, jasno predstavljene na strani izdelka veljajo za vse kupce spletne strani Rebec.eu. Vse cene so v Evrih in vsebujejo 22% DDV, razen če ni to izrecno navedeno drugače. Cene ne vsebujejo stroška dostave in pakiranja, razen če ni to izrecno navedeno drugače. Rebec d.o.o. si zaradi narave poslovanja pridržuje pravico do dnevnih sprememb cene. Cene in zaloga artiklov, ki niso predmet spletne prodaje, torej orožje, strelivo in netilke so zgolj informativne narave. Za realno stanje zaloge in cen je potrebno telefonsko kontaktirati fizično trgovino.

Trudimo se da je tako ponudba artiklov kot tudi njihova cena kar najbolj ažurna. Kljub trudu pa se lahko zgodi da določenega izdelka ni na zalogi ali je pa podatek o ceni napačen. V takšnem primeru ponudnik vedno omogoči kupcu odstop od nakupa in omogoči rešitev, ki bo šla v obojestransko korist.

Kupoprodajna pogodba je sklenjena takrat, ko jo ponudnik potrdi, kupec pa dobi potrdilo o zaključenem nakupu. V tem trenutku so vsi pogoji fiksirani tako za kupca kot za prodajalca.

V spletni trgovini so orožje, strelivo ter netilke prikazani zgolj informativno in so predmet predstavitve ponudbe podjetja Rebec d.o.o. Njihov nakup na spletu ni mogoč, lahko nam pa pošljete poizvedovanje o izdelku in se pri nas oglasite osebno.

Plačilo in dostava

Kupec ima na voljo naslednje načine plačila:

 • plačilo z gotovino ob prevzemu na sedežu podjetja (osebni prevzem) ali ob dostavi (plačilo ob povzetju)
 • plačilo s plačilnimi karticami
 • prednakazilo na račun podjetja
 • plačilo na obroke

Za nepravočasno poravnane obveznosti zaračunavamo zakonske zamudne obresti.

V primeru zamude s plačilom vam bomo zaračunali tudi stroške opominjanja ter vse stroške izterjave neporavnanih obveznosti, kamor sodijo tudi odvetniški stroški ter stroški sodnih taks in drugih pristojbin.

Z naročilom izdelkov soglašate ter z nastopom zamude s plačilom družbi REBEC d.o.o. in po njenem pooblastilu tudi njenega pooblaščenca izrecno pooblaščate za pridobivanje vseh potrebnih podatkov o vašem premoženju in opravo vseh poizvedb, ki se nanašajo na vaše račune pri bankah in drugih finančnih ustanovah ter poizvedbe o zaposlitvi, kakor tudi dovoljujete družbi REBEC d.o.o. in po njenem pooblastilu tudi njenemu pooblaščencu posredovanje teh podatkov drugim pravnim osebam, zaradi izterjave terjatev, ki bi jih imela družba REBEC d.o.o. do vas iz naslova vaših neplačanih obveznosti za naročene izdelke.

Cene prikazane ob artiklih v spletni trgovini ne vsebujejo stroškov pakiranja in dostave. Stroški pakiranja in dostave se obračunajo pri naročilu in so kupcu jasno vidni.

Kupcem sta na voljo za prevzem artikla dva načina dostave.

Prvi je osebni prevzem artiklov na sedežu podjetja Rebec d.o.o. na Erazmovi 27, 6230 Postojna.

Drugi način je dostava pošiljk s pogodbenim partnerjem DPD. Glede na željo kupca DPD pošiljke dostavi na njegov ali kateri drugi naslov, v kolikor to ob naročilu navede.

Če se za način plačila izbere plačilo ob povzetju, mora kupec poskrbeti da ima ob dostavi dovolj gotovine za plačilo.

Stroški dostave po Sloveniji so navedeni v spodnji tabeli. Cene na spletni trgovini ne vsebujejo stroška dostave. Le ta se poračuna ob plačilu in izboru načina dostave in je kupcu jasno vidna na naročilu in računu.

V kolikor dostavljalec kupca ne dobi na navedenem naslovu, ga kontaktira na telefonsko številko, navedeno v naročilu.

Teža pošiljke Do 2kg Do 5kg Do 10kg Do 15kg Do 20kg Do 25kg Do 31,5kg
Cena v evrih z DDV 5€ 6€ 7€ 8,10€ 9,20€ 10,50€ 11,50€

 
For foreign customers
Please, contact us before placing an order. Due to some international restrictions we might not be able to ship all products. International shipping might bring extra costs to your order. For foreign customers we sadly can’t provide payment at delivery.
Vračilo izdelkov

Če vam naročeni in prejeti izdelki ne ustrezajo, nam to sporočite na kontaktni e-mail. Izdelke lahko v roku 30 dni od prejema na Vaše stroške, vrnete na naslov:

REBEC d.o.o.

Erazmova 27

6230 Postojna

Izdelke morate vrniti nepoškodovane v nespremenjeni količini in v originalni pripadajoči nepoškodovani embalaži, če je namenjena trajnemu hranjenju izdelka. Izdelke je potrebno vrniti kot paketno pošiljko in ne kot pismo. Izdelkom, ki se vračajo, mora biti priložena kopija računa. V kolikor ste že plačali dostavljeno blago, vam bomo vrnili kupnino, ki ste jo plačali za vrnjene izdelke.

Vračilo nepoškodovanega blaga v originalni embalaži v roku 14 dni od prejema, bomo upoštevali kot odstop od pogodbe.

V obrazec za vračilo blaga zapišite številko vašega osebnega računa kamor naj se nakaže vrnjeni znesek. V kolikor na obrazcu za vračilo blaga številka vašega osebnega računa ne bo navedena, vam bomo denar vrnili s poštno nakaznico. V primeru plačila s kreditno kartico vam bomo vrnili denar po kartici.

Denar vam bomo vrnili takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 15 dni od prejema vrnjenega blaga. Vrnitev izdelkov v 30 dnevnem roku se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Če izdelek ne deluje pravilno, ali ne deluje v skladu z vašimi pričakovanji, najprej pokličite našo tehnično službo na telefonsko številko: 05 726 4659, kjer vam bo naše osebje lahko pomagalio s potrebnimi pojasnili. Na ta način se boste izognili morebitni napačni uporabi izdelka in poškodbam samega izdelka ter morebitnim poškodbam drugih stvari.

Za izdelke, za katere bomo ugotovili, da so bili poškodovani zaradi nepravilne ali neprimerne uporabe, reklamacij ne bomo mogli upoštevati. V kolikor boste želeli tak izdelek po zavrnitvi reklamacije ponovno prevzeti, vam ga bomo poslali ter pri tem zaračunali stroške, povezane z dostavo takega izdelka, lahko pa tak izdelek prevzamete na našem naslovu:

REBEC d.o.o.

Erazmova 27

6230 Postojna

Če kupec takšnega izdelka ne prevzame v roku 3 mesecev postane last podjetja REBEC d.o.o..  Možnost vračila ne velja za pokvarljivo blago, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

Garancija

Za vse izdelke velja 12 mesečna garancija, za posebej označene izdelke pa podaljšana in posebej označena garancija. Garancija teče od datuma prejema blaga. Garancijski pogoji so razvidni iz garancijskega lista, ki ga prejmete ob dostavi blaga. Popravilo izdelkov opravimo v podjetju REBEC d.o.o. ali pa jih pošljemo proizvajalcu. V kolikor traja popravilo več kot 45 dni, vam izdelek zamenjamo z novim, če to ni mogoče, pa v celoti povrnemo kupnino za izdelek.

Varovanje osebnih podatkov

Vaši osebni podatki bodo skrbno varovani v skladu z veljavnimi predpisi. Podatki, pridobljeni ob naročilu blaga, bodo uporabljeni zgolj za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov ter ostale potrebne komunikacije med vami in REBEC d.o.o.. V kolikor boste izrazili željo da reklamnega gradiva ne želite več prejemati, bomo to brezpogojno upoštevali.